Hvem kan bruke EnergyLight?

Energylight kan brukes av alle. De positive egenskapene kan gagne både konkurranse- og hobbyhesten. Man ser under behandlingen hvordan hestene nyter det og føler seg bra. Energylight’s lys trenger igjennom huden og omdannes til varme når det kommer i kontakt med kroppens vann. Holder du et termometer foran lampene, vil ikke temperaturen være høyere enn i rommet omkring. Derimot om du holder hånden foran, vil du kjenne at den umiddelbart blir varm.

I motsetning til vanlige solarier til hest hvor lyskilden er lamper utviklet for produksjon i landbruket. Disse lampene avgir varme til overflaten og luften omkring. Lysbølgene fra EnergyLight trenger inn i dypden, gir effektiv behandling samt tørr og blank pels. På den skandinaviske markedet finnes det i dag ingen andre produkter som anvender denne teknikken. 

Helseeffekter

  1. Øker blodflyten og oksygentilførsel.
  2. Styrker immunforsvaret.
  3. Gir raskere hiling av skader og mindre tid til restitusjon etter konkurranse og hardt arbeid.
  4. Helbreder hudproblemer som soppinfeksjoner og sår på kortere tid.
  5. Lindrer muskelstivhet og smerte.

Behandling

Hvordan er det i praksis?

På fremsiden er EnergyLight åpen for hodebevegelser og lysene er rettet mot nakkemusklene. Lampene på baksiden er rettet mot lårets bakside som er et skadeområde. De to øverste radene av lamper gir effektiv behandling for rygg og bak. Sidelys dekker utsiden av skuldrene og lårene. EnergyLight kan med fordel anvendes før betydelig trening for å motvirke skade, og etter for raskere restitusjon / healing, og selv etter vask/dusj for å tørke og for hestens velferd.

Behandlingstiden varierer, men vi anbefaler gjerne før og etter arbeid 20-30 minutter. Kortere tid om solariet er eksponert for sollys. 

I vinter og veldig kalde dager anbefaler vi daglig behandling ved lettere arbeid og før tøff/raskt arbeide, 20-30 minutter. Ellers stivhet og betennelse behandles med EnergyLight i 30-40 minutter. For hudproblemer som soppinfeksjoner og liknende, behandle ca. 20-30 minutter daglig.

Infrarødt lys

Infrarødt lys er langbølgete stråler som inngår i et spesifikt segment av solens spekter, og er en form for lys energi som er usynlig for det menneskelige øyet. Den største delen av solens energi kommer fra det infrarøde frekvensområdet, og er en form for varmestråling som varmer objekter direkte uten den omgivende luften.

Mennesker, dyr og planter absorberer naturlig varmen fra de infrarøde strålene. For eksempel når vi befinner oss i direkte sollys, føler vi oss varme når kroppen absorberer infrarøde stråler. Hvis en sky passerer og nyanserer solen, følger vi oss umiddelbart kjøligere. Dette er ikke fordi ute temperaturen synker, men fordi skyen hindrer infrarøde stråler i å nå oss.

Langbølgete infrarøde stråler er en form for energi som varmer objektet direkte. Dette gjøres ved en prosess kalt konvertering. Vannmolekyler og organisk substans absorberer infrarød varmeenergi enkelt fordi deres resonansfrekvens følger samme bølgefrekvens som infrarødt lys.

At hestens kropp består av opp til 70% vann og er av stor betydning for at langbølgete
infrarøde stråler gir mange positive effekter på kroppen. Det langbølgete infrarøde lyset trenger inn i organisk materiale til en dybde på 5 cm, som gir en meget jevn oppvarmende effekt.

Nære og middels infrarøde stråler trenger bare inn 0-10 mm og gir en overfladisk varme. Å bli utsatt for infrarød varme over en lengre tid er helt trygt og kan aldri forårsake noen skade på huden din, og det er sunt og ufarlig for levende vesener. Langbølget infrarød varme brukes i dag i helsevesenet for å varme nyfødte barn.

Infrarødt lys må ikke forveksles med UV (Ultrafiolett) lys, som kan brenne og skade huden.

Hvordan virker IR?

EnergyLight avgir langbølget infrarødt lys, 700-1100 Nm. De spesialdesignede høyglansende reflektorene overfører effektivt lys til hestens kropp uten oppvarming av luften.

De lange infrarøde bølene trenger opp til 5cm inn i kroppens vev, hvor de avgis energi i form av fotoner som cellene absorberer.

Energien omdannes til adenosin trifosfat (ATP) som så brukes til å drive de metabolske prosessene som syntetiserer DNA, RNA, proteiner, ensymer og andre produkter som er nødvendige for å reparere eller regenerere cellekomponenter, fremme mitose eller celledeling og gjenopprette homeostase.

Enkelt sagt, gir den ekstra energien raskere utvinning og helbredelse. I ***** brukes i dag infrarød varme til smertelindring. I helsevesenet er også infrarødt lys brukt til å forkorte den helbredende tid av sår og forebygge infeksjoner.

Nyere forskning har funnet at varmen aktiverer komplekse nevrologiske og metabolske prosesser på cellenivå som medierer overføring av smerte signaler og effektivt bringer lindring til en rekke smertetilstander. Varmen fører også til økt endorfinproduksjon som reduserer smerte.