Infrarødt lys

Infrarødt lys er langbølgete stråler som inngår i et spesifikt segment av solens spekter, og er en form for lys energi som er usynlig for det menneskelige øyet.

Den største delen av solens energi kommer fra det infrarøde frekvensområdet, og er en form for varmestråling som varmer objekter direkte uten den omgivende luften.

Mennesker, dyr og planter absorberer naturlig varmen fra de infrarøde strålene. For eksempel når vi befinner oss i direkte sollys, føler vi oss varme når kroppen absorberer infrarøde stråler. Hvis en sky passerer og nyanserer solen, følger vi oss umiddelbart kjøligere. Dette er ikke fordi ute temperaturen synker, men fordi skyen hindrer infrarøde stråler i å nå oss.

Infrarødt lys må ikke forveksles med UV (Ultrafiolett) lys, som kan brenne og skade huden.

Langbølgete infrarøde stråler er en form for energi som varmer objektet direkte. Dette gjøres ved en prosess kalt konvertering. Vannmolekyler og organisk substans absorberer infrarød varmeenergi enkelt fordi deres resonansfrekvens følger samme bølgefrekvens som infrarødt lys.

At hestens kropp består av opp til 70% vann og er av stor betydning for at langbølgete
infrarøde stråler gir mange positive effekter på kroppen. Det langbølgete infrarøde lyset trenger inn i organisk materiale til en dybde på 5 cm, som gir en meget jevn oppvarmende effekt.

Nære og middels infrarøde stråler trenger bare inn 0-10 mm og gir en overfladisk varme.

Å bli utsatt for infrarød varme over en lengre tid er helt trygt og kan aldri forårsake noen skade på huden din, og det er sunt og ufarlig for levende vesener.

Langbølget infrarød varme brukes i dag i helsevesenet for å varme nyfødte barn.